fbpx

CUPCAKE-ACTIE 2022

Stichting Alzheimer Onderzoek is uitermate trots dat haar cupcake-actie al 6 jaar een groeiend en succesvol evenement is. Zij dankt dan ook nogmaals alle medewerkers aan vorige acties!

Deze actie loopt tot eind december – dit om iedereen de kans te geven ze goed te kunnen plannen en voorbereiden!

Lees meer

AVATAR 2: voorstelling ten bate van Stichting Alzheimer Onderzoek

En als we nu eens AVATAR 2 gaan zien?

Dankzij het initiatief Rotary – Hoofdzaak er is Hoop kunt u op 18 december deze nieuwe Disney-film ontdekken en tegelijkertijd het onderzoek tegen de ziekte van Alzheimer steunen! 

 • Wanneer: 18 december 
 • Waar: in gans België

 

Lees meer

Gedicht: Nog Effe (Voor AD me van jou komt stelen…)

In België lijden 220.000 mensen aan een vorm van dementie. De ziekte van Alzheimer is met 70% de meest voorkomende vorm van dementie.
Om hen te tonen dat we met hen meevoelen schreef Inge De Lepeleire hier een mooi gedicht over, met een zeer aangrijpende tekst…

Gedicht van Inge De Lepeleire, tekeningen van Louise Beerts

Lees meer

Piet Huysentruyt verkoopt cupcakes ten bate van Alzheimeronderzoek

De Stichting Alzheimer Onderzoek – Stopalzheimer.be houdt de jaarlijkse Belgische Alzheimer Cupcake actie. Van september tot en met december wordt met de verkoop van cupcakes en andere lekkernijen geld ingezameld voor het Belgisch Alzheimer Onderzoek.

Ziekenhuis AZ Groeninge op Hoog Kortrijk sprong mee op de kar.

Lees meer

Nieuw medicijn Lecanemab remt Alzheimer volgens onderzoekers af

Uit een grootschalig, internationaal onderzoek met bijna 1800 patiënten met beginnende Alzheimer blijkt dat  het medicijn Lecanemab de ziekte van Alzheimer significant vertraagt.
De  cognitieve functies van de groep die het medicijn kreeg, gingen in een periode van achttien maanden 27 %  procent minder achteruit dan in de groep die een placebo kreeg. Dit is een bescheiden klinisch resultaat, maar het is de eerste keer dat een dergelijk medicijn een duidelijke positieve verandering laat zien.

Lees meer

Lucien Van Impe Classic groot succes!

Op de allerheetste 18 junidag in België ooit kwamen vanuit heel Vlaanderen meer dan 700 enthousiaste fietsers bijeen om de Lucien Van Impe Classic te fietsen. Maar liefst 41 fietsers en teams lieten zich sponsoren door een actiepagina op Stopalzheimer.be en zamelden zo € 13.726, 40  voor Alzheimeronderzoek bijeen.

Lees meer

Een grote stap vooruit in Alzheimer onderzoek dankzij uw giften

Dankzij u financiert Stichting Alzheimer Onderzoek in 2022 opnieuw 18 onderzoeksprojecten voor een totaalbedrag van € 3.800.000.

We financieren dit jaar 18 projecten van onderzoekers, projecten die door de reviewers uit binnen-en buitenland allen als excellent werden bestempeld.

Lees meer

Maak kennis met het boek van Bart De Strooper: Tegen het vergeten - Hoe de strijd tegen Alzheimer winnen?

Moleculair bioloog Bart De Strooper is internationaal een autoriteit op het gebied van fundamenteel onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie en hij heeft altijd al een boek hierover willen schrijven: Enerzijds om een geschiedenis over het onderzoek op papier te zetten, maar anderzijds ook een oproep te doen naar naar meer onderzoek!

 

 

Lees meer

De reden waarom de oude man onder de tram liep

‘De reden waarom de oude man onder de tram liep’ is fictie, tragikomisch, pakkend, spannend, en bevat duiding over de ziekte en hoe men er niet moet mee omgaan.

Boek nu uw voorstelling via Stichting Alzheimer Onderzoek.

Lees meer

Champagne voor het goede doel

De stichting werd opgericht in 1995 en is sinds 1998 actief als enige Belgische stichting die het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer financiert, daarom brengt Pieter Andries 900 flessen champagne van Albert de Cervin op de markt. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel! UITVERKOCHT!

Lees meer

Passeer even via Trooper als u online shopt en steun de stichting!

Via Trooper kan u ons steunen. Simpelweg door online te shoppen. Bij elke online aankoop bij één van meer dan 600 partnershops gaat er een percentje van uw aankoopbedrag naar de stichting. En u betaalt daar geen rosse eurocent extra voor, hé! Vanaf nu kan je ook je SuperPlus- spaarpunten bij Delhaize, inruilen voor een schenking aan STICHTING ALZHEIMER ONDERZOEK!

Lees meer

Zet snel een actie op dankzij ons gloednieuwe platform

Heel wat mensen hebben al een actie opgezet ten voordele van de strijd tegen Alzheimer en andere vormen van dementie. De meest populaire gelegenheden zijn een verjaardag, jubileum of pensionering, bij het heengaan van een dierbare, een sportieve prestatie, de verkoop van cupcakes of andere lekkernijen,…
Op ons nieuw platform kan u inspiratie opdoen en een nieuw actie registreren en/of deelnemen aan een van de lopende campagnes.

Lees meer

YoLie vzw lanceert Een gezellige Kerst - Lees- of voorleesboekjes voor mensen met dementie

 
YoLie vzw realiseerde van het boekje ‘Een gezellige Kerst’ een luisterboek.

Luisteren naar mooie kerstverhalen is een aangename ontspanning voor jong en oud in deze eindejaarsperiode.

Ook voor mensen met dementie. Zij luisteren graag naar de melodie van een aangename stem.

 

Lees meer

Steun met geld en doe belastingsvoordeel

  • door een éénmalige gift
  • door een regelmatige gift via een domiciliëringsopdracht
  • door een donatie ter nagedachtenis van een dierbare
  • door een donatie ter gelegenheid van een jubileum, feest, …
  • door de schenking van een belangrijk bedrag via een notaris
  • door de stichting op te nemen in uw testament
  • door het opstellen van een duo-legaat ten voordele van de stichting
Ik wil doneren Lees meer

Steun ons als bedrijf

Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Steun ons met uw bedrijf in onze strijd tegen dementie en Alzheimer! Stichting Alzheimer Onderzoek zet zich in voor een toekomst zonder dementie. De steun van uw bedrijf levert hier een belangrijke bijdrage aan.

Verschillende bedrijven hebben deze boodschap ondertussen begrepen en willen iets terugdoen voor de samenleving, nl. mee met ons werken aan een maatschappij zonder Alzheimer.

Lees meer

Zeven KU Leuven-onderzoekers ontvangen € 1.450.000 voor alzheimeronderzoek van de Stichting Alzheimer Onderzoek

Joost Martens, Directeur van de Stichting Alzheimer Onderzoek: “Het is duidelijk dat de KU Leuven een vooraanstaande internationale rol speelt in de zoektocht naar een medicijn tegen Alzheimer en andere vormen van dementie. Het doet ons een groot genoegen dat er zoveel jong talent aanwezig is. Hun onderzoeksvoorstellen werden door buitenlandse professoren bijzonder hoog gewaardeerd.”

Lees meer

Lied over Dementie: Janneke Jager zingt 'Herinnering'

Een hart onder de riem voor alle mantelzorgers: het lied ‘Herinnering’ van Janneke Jager
In België lijden 200.000 mensen aan een vorm van dementie. De meesten van hen wonen nog thuis en vallen terug op mantelzorgers. Om hen een hart onder de riem te steken maakte Janneke Jager ‘Herinnering’, met een zeer aangrijpende tekst met zinnen als:
Ze hoopt maar dat hij haar herkent
zoals vanouds, slechts één moment
dus neemt ze foto’s voor hem mee
en als ze zingt dan doet hij zachtjes mee

“Ik hoop dat het een troost kan zijn voor velen”, schreef Janneke ons.

Lees meer

Organiseer een actie

Grote of kleine initiatieven, iedereen kan in actie komen voor Stichting Alzheimer Onderzoek, waarvoor oprechte dank!
Kies voor een actie die best bij u past en maak er een onvergetelijk evenement van! Wij helpen u graag op weg: Sportwedstrijd, benefietconcert, verkopen van zelfgemaakte producten, cupcakes of muffins of wafels of pannenkoeken bakken , auto’s wassen, wandelingen organiseren, enz….
Voor al uw initiatieven hebben wij een speciaal rekeningnummer geopend: BE83 0017 5620 5915
Bedankt en veel succes !

 

 

 

 

 

Lees meer
Ik hecht zeer veel belang aan de financiering die Stichting Alzheimer Onderzoek geeft aan het wetenschappelijk onderzoek. Het helpt niet alleen de kloof te overbruggen tussen andere financieringsbronnen, maar het voorziet jonge, opkomende onderzoekers met de nodige fondsen voor hun werk. Dat is super!
Prof. Dr. Bart De Strooper VIB/KU Leuven
De door de overheid beschikbaar gestelde fondsen volstaan absoluut niet om alle innoverende, beloftevolle onderzoeksprojecten naar de ziekte van Alzheimer te financieren. Daarom is de steun die mijn onderzoeksgroep kreeg van de stichting dan ook meer dan belangrijk geweest. Zonder deze steun was dit onderzoek niet mogelijk geweest.
Prof. Dr. Ilse Dewachter UCL
De financiering van mijn onderzoek door Stichting Alzheimer Onderzoek was een unieke kans om vooruitgang te boeken in dit gebied van onderzoek.
Prof. Laurence Ris UMons