Brugse Poortenwandeling ten bate van het Alzheimeronderzoek


Brugge is een van de mooiste steden van de wereld, groots geworden door haar meeslepende geschiedenis en Unesco  Werelderfgoedstad. Naast een resem interessante locaties biedt de Brugse Poortenwandeling ook een schitterende brok natuur.

Initiatiefnemer en kartrekker van deze wandeling, Philip Maene was 41 jaar getrouwd met Chris Vileyn, maar verloor zijn echtgenote aan de vreselijke ziekte van Alzheimer.

Vandaag is Philip medeorganisator van De Brugse Poortenwandeling om Alzheimer meer onder de aandacht te brengen en geld bijeen te brengen voor Belgische wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

1 op de 5 mensen krijgt alzheimer of een andere vorm van dementie. Toch wordt er veel te weinig over gesproken.  Met de Brugse Poortenwandeling wenst Stichting Alzheimer Onderzoek de brede samenleving te informeren en te sensibiliseren. Kom dus met z’n allen wandelen op 2 oktober in Brugge, samen stoppen wij Alzheimer!

 Steun de Stichting Alzheimer Onderzoek door uw tocht te laten sponsoren!

 Laat uw Brugse Poortenwandeling sponsoren door familie en vrienden. Klik hier om een actie op te zetten. Als u meer dan € 200 sponsorgeld bij   elkaar brengt, ontvangt u GRATIS het Keep Walking shirt!
  Ook teams kunnen een actiepagina maken!

 

Praktische info:

  • Wanneer: zondag 2 oktober. Starten tussen 8 uur en 15 uur
  • Startlocatie: Beweegzaal Sport Vlaanderen Brugge, Nijverheidsstraat 112, 8310 Assebroek (Brugge). Voldoende parking is voorzien.
  • Prijs: leden Wandelsport Vlaanderen: € 3 – Niet-leden: € 4,50 – 1,50 ten voordele van Alzheimeronderzoek – Gratis Vergeet-me-niet speldje. U kunt ter plekke het KEEP WALKING T-shirt voor € 8 kopen.
  • Laatste aankomst 18 uur.
  • Inschrijven: ter plaatse de dag zelf.

Er werd noch inspanning noch moeite bespaard om twee mooie afstanden uit te stippelen. U heeft de keuze tussen afstand 1 (10 km) en afstand 2 (14 km).  

  • Afstand 1: 10 km Brugse vesten
  • Afstand 2: 14 km Fort van Beieren

Trek uw wandelschoenen maar aan!

 

 

U heeft ook de mogelijkheid om een Keep Walking T-shirt aan te kopen voor slechts € 8.

Dit kunt u ter plaatse doen of klik hier

 

 

Klik op onderstaande pdf voor meer info

thumbnail of brochure DEF NL

In samenwerking met de Brugse Metten Wandelclub,  Wandelsport Vlaanderen en het Vlaams Neutraal Ziekenfonds.