fbpx

Cupcake-actie weer succesvol in het Heilig-Hartziekenhuis in Lier


In september startte de Cupcake-actie ten bate van Stichting Alzheimer Onderzoek. Het Heilig-Hartziekenhuis in Lier doet elk jaar mee. En omdat het aantal verkochte cupcakes steeds groter wordt, werden de cupcakes dit jaar door de leerlingen van de opleiding Brood- en banketbakkerij van COLOMAplus in Mechelen gebakken.
Wij namen een kijkje…

Paul Collijs, technisch adviseur afdeling bakkerij, ontvangt ons op de prachtige COLOMAplus school in het praktijklokaal: “Voor de leerlingen is het een extra motivatie om voor het goede doel te bakken. En de cupcake is natuurlijk een van de klassiekers die ze moeten kunnen maken.” Voor de vierdejaars Mattisse Van Roy is het de eerste keer dat hij ze maakt, maar onder de bezielende
leiding van praktijk leraar Dirk Spitael is hij er snel mee weg. Nadat het deeg zo’n 3 minuten is gemixt, schept hij het deeg in een spuitzak en vult de cakevormpjes voor de helft. Daarna gaan de cakejes 20 minuten op 190 graden in de heteluchtoven. Het resultaat doet ons het water in de mond lopen. Dirk: “Tijdens de Covidlockdown zijn mensen massaal thuis gaan bakken. Wij merken dat er daardoor veel meer waardering is voor de pure ambachten, zoals bakker en patissier.”

De cupcakes gaan richting het Heilig-Hartziekenhuis in Lier waar vrijwilliger Rik Vansprengel rondgaat om alle bestelde cupcakes af te leveren. Barbara Kempeneers, communicatieverantwoordelijke van het ziekenhuis neemt de eerste cakejes in ontvangst: “Naast de verkoop van de muffins, krijgen de patiënten van de geriatrische afdelingen vandaag een uitgebreid ontbijt met natuurlijk een cupcake en kunnen ze liedjes uit de oude doos aanvragen.”
Vrijwilligster Olga Pals gaat langs de bedden met een tablet waar de patiënten hun favoriete liedjes kunnen uitkiezen.
Mevrouw Augusta Meeusen wil graag Hey Nana van Micha Marah horen en beweegt vrolijk mee met het aanstekelijke nummer. Neuropsychologe Annelies Schoenmaker: “Muziek maakt veel los bij mensen. Het heeft een positief effect op emotioneel welbevinden en vermindert onrust en angst. En naast de positieve reacties op alle activiteiten in het ziekenhuis vandaag heeft de verkoop
van de cupcake € 1021 voor de Stichting Alzheimer Onderzoek opgeleverd!”

 

De cupcake-actie loopt tot einde december door!!!
Stichting Alzheimer Onderzoek is uitermate trots dat haar cupcake-actie al 6 jaar een groeiend en succesvol evenement is. Deze actie loopt van september tot eind december – dit om iedereen de kans te geven ze goed te kunnen plannen en voorbereiden!
Omdat ook het bakken van cupcakes niet altijd eenvoudig is trekken we deze actie opnieuw open naar bakken van lekkere pannenkoeken, koekjes, wafels enz

Gratis folders en affiches zijn beschikbaar. U kunt ze aanvragen via info@stopalzheimer.be of telefonisch op: 02 424 02 04

Hoe Meedoen?
1. BAK samen met vrienden of familieleden, partners, kinderen en kleinkinderen; medebewoners van het WZC of met het verzorgend personeel; collega’s of werkmakkers; clubgenoten of vrienden uit het verenigingsleven leuke, mooie, maar vooral lekkere cupcakes en geniet van deze toffe activiteit !
2. VERKOOP jullie cupcake creaties voor het goede doel: het Alzheimeronderzoek!
3. STORT de opbrengst op de speciale cupcake-rekening van Stichting Alzheimer Onderzoek: BE 83 0017 5620 5915 met als melding: “cupcake actie 2021”.