fbpx

The Little Mermaid: voorstelling ten bate van Stichting Alzheimer Onderzoek

Maak je klaar voor extra veel beleving en betovering met The Little Mermaid.

Dankzij het initiatief Rotary – Hoofdzaak er is Hoop kunt u op 28 mei deze Disney-film opnieuw herbeleven en tegelijkertijd het onderzoek tegen de ziekte van Alzheimer steunen! 

 
Lees meer

Fiets mee tegen Alzheimer op 17 juni!

De Lucien van Impe Classic is een eerbetoon aan een van de grootste wielrenners van België. De Lucien Van Impe Classic gaat door op 17 juni en kan gereden worden in vier afstanden: 30, 60, 90 of 145 kilometer. De rit van 30 kilometer is de familietocht, de overige ritten zijn er voor de minder tot goed getrainde wielertoerist. Maar: nog mooier is om de classic te rijden en je te laten sponsoren.

Lees meer

Een grote stap vooruit in Alzheimer onderzoek dankzij uw giften

Dankzij u financiert Stichting Alzheimer Onderzoek in 2023 opnieuw 17 onderzoeksprojecten voor een totaalbedrag van € 4.010.000.

We financieren dit jaar 17 projecten van onderzoekers, projecten die door de reviewers uit binnen-en buitenland allen als excellent werden bestempeld.

Lees meer

Wandelen tegen Alzheimer

Lichaamsbeweging en dus ook wandelen speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van dementie, maar wetenschappelijk onderzoek blijft de enige hoop om de ziekte te stoppen. Dus waarom de twee niet combineren? Door deel te nemen aan de Breydel en De Coninck Wandeltocht op 8 juli kunt u uw vrienden en familie laten sponsoren en de Stichting Stop Alzheimer steunen, waardoor u meer Alzheimeronderzoek in België helpt te financieren.

Lees meer

Nieuw medicijn Lecanemab remt Alzheimer volgens onderzoekers af

Uit een grootschalig, internationaal onderzoek met bijna 1800 patiënten met beginnende Alzheimer blijkt dat  het medicijn Lecanemab de ziekte van Alzheimer significant vertraagt.
De  cognitieve functies van de groep die het medicijn kreeg, gingen in een periode van achttien maanden 27 %  procent minder achteruit dan in de groep die een placebo kreeg. Dit is een bescheiden klinisch resultaat, maar het is de eerste keer dat een dergelijk medicijn een duidelijke positieve verandering laat zien.

Lees meer

Frank Vandenbroucke spreekt jonge Alzheimer onderzoekers aan

Frank Vandenbroucke opende op 17 maart de eerste editie van het Belgisch Symposium voor Jonge Alzheimer Onderzoekers. Hij noemde dementie een van de grootste uitdagingen van onze tijd.

 

 

 

Lees meer

De reden waarom de oude man onder de tram liep

‘De reden waarom de oude man onder de tram liep’ is fictie, tragikomisch, pakkend, spannend, en bevat duiding over de ziekte en hoe men er niet moet mee omgaan.

Boek nu uw voorstelling via Stichting Alzheimer Onderzoek.

Lees meer

Champagne voor het goede doel

De stichting werd opgericht in 1995 en is sinds 1998 actief als enige Belgische stichting die het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer financiert, daarom brengt Pieter Andries 900 flessen champagne van Albert de Cervin op de markt. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel! UITVERKOCHT!

Lees meer

Passeer even via Trooper als u online shopt en steun de stichting!

Via Trooper kan u ons steunen. Simpelweg door online te shoppen. Bij elke online aankoop bij één van meer dan 600 partnershops gaat er een percentje van uw aankoopbedrag naar de stichting. En u betaalt daar geen rosse eurocent extra voor, hé! Vanaf nu kan je ook je SuperPlus- spaarpunten bij Delhaize, inruilen voor een schenking aan STICHTING ALZHEIMER ONDERZOEK!

Lees meer

Schiet in actie om Alzheimer te stoppen!

Heel wat mensen hebben al een actie opgezet ten voordele van de strijd tegen Alzheimer en andere vormen van dementie. De meest populaire gelegenheden zijn een verjaardag, jubileum of pensionering, bij het heengaan van een dierbare, een sportieve prestatie…
Op ons platform kan u inspiratie opdoen en een nieuw actie registreren en/of deelnemen aan een van de lopende campagnes.

Lees meer

Gedicht: Nog Effe (Voor AD me van jou komt stelen…)

In België lijden 220.000 mensen aan een vorm van dementie. De ziekte van Alzheimer is met 70% de meest voorkomende vorm van dementie.
Om hen te tonen dat we met hen meevoelen schreef Inge De Lepeleire hier een mooi gedicht over, met een zeer aangrijpende tekst…

Gedicht van Inge De Lepeleire, tekeningen van Louise Beerts

Lees meer

Steun met geld en doe belastingsvoordeel

  • door een éénmalige gift
  • door een regelmatige gift via een domiciliëringsopdracht
  • door een donatie ter nagedachtenis van een dierbare
  • door een donatie ter gelegenheid van een jubileum, feest, …
  • door de schenking van een belangrijk bedrag via een notaris
  • door de stichting op te nemen in uw testament
  • door het opstellen van een duo-legaat ten voordele van de stichting
Ik wil doneren Lees meer

Steun ons als bedrijf

Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Steun ons met uw bedrijf in onze strijd tegen dementie en Alzheimer! Stichting Alzheimer Onderzoek zet zich in voor een toekomst zonder dementie. De steun van uw bedrijf levert hier een belangrijke bijdrage aan.

Verschillende bedrijven hebben deze boodschap ondertussen begrepen en willen iets terugdoen voor de samenleving, nl. mee met ons werken aan een maatschappij zonder Alzheimer.

Lees meer

Piet Huysentruyt verkoopt cupcakes ten bate van Alzheimeronderzoek

De Stichting Alzheimer Onderzoek – Stopalzheimer.be houdt de jaarlijkse Belgische Alzheimer Cupcake actie. Van september tot en met december wordt met de verkoop van cupcakes en andere lekkernijen geld ingezameld voor het Belgisch Alzheimer Onderzoek.

Ziekenhuis AZ Groeninge op Hoog Kortrijk sprong mee op de kar.

Lees meer

Lied over Dementie: Janneke Jager zingt 'Herinnering'

Een hart onder de riem voor alle mantelzorgers: het lied ‘Herinnering’ van Janneke Jager
In België lijden 200.000 mensen aan een vorm van dementie. De meesten van hen wonen nog thuis en vallen terug op mantelzorgers. Om hen een hart onder de riem te steken maakte Janneke Jager ‘Herinnering’, met een zeer aangrijpende tekst met zinnen als:
Ze hoopt maar dat hij haar herkent
zoals vanouds, slechts één moment
dus neemt ze foto’s voor hem mee
en als ze zingt dan doet hij zachtjes mee

“Ik hoop dat het een troost kan zijn voor velen”, schreef Janneke ons.

Lees meer

Organiseer een actie

Grote of kleine initiatieven, iedereen kan in actie komen voor Stichting Alzheimer Onderzoek, waarvoor oprechte dank!
Kies voor een actie die best bij u past en maak er een onvergetelijk evenement van! Wij helpen u graag op weg: Sportwedstrijd, benefietconcert, verkopen van zelfgemaakte producten, cupcakes of muffins of wafels of pannenkoeken bakken , auto’s wassen, wandelingen organiseren, enz….
Voor al uw initiatieven hebben wij een speciaal rekeningnummer geopend: BE83 0017 5620 5915
Bedankt en veel succes !

 

 

 

 

 

Lees meer
Le financement de mon projet par la Fondation Recherche Alzheimer était une chance unique de progresser dans ce domaine précis de la recherche.
Prof. Laurence Ris UMons
Le financement de mon projet par la Fondation Recherche Alzheimer était une chance unique d’enregistrer une avancée dans ce domaine précis de la recherche.
Prof. Laurence Ris UMons
J’accorde beaucoup d’importance au financement que la Fondation Recherche Alzheimer accorde à la recherche scientifique. Non seulement, il comble le fossé entre les différentes sortes de financement mais en plus, il fournit le financement nécessaire aux jeunes cherhcheurs émergents. C’est fantastique!
Prof. Bart De Strooper
Les fonds disponibles mis à notre disposition par le gouvernement ne suffisent pas au financement des projets de recherche innovants et plein de promesses sur la maladie d’Alzheimer. C’est pourquoi le soutien de la Fondation Recherche Alzheimer est aussi important pour mon groupe. Sans ce soutien, notre projet n’aurait pas vu le jour.
Prof. Ilse De Wachter UCL