Rijd de Lucien van Impe Classic in de bollen!


De Lucien van Impe Classic is een eerbetoon aan een van de grootste wielrenners van België. De Lucien Van Impe Classic kan gereden worden in vier afstanden: 30, 60, 90 of 145 kilometer. De rit van 30 kilometer is de familietocht, de overige ritten zijn er voor de minder tot goed getrainde wielertoerist.

De rit van 60 kilometer verkent het voorgeborchte van de Vlaamse Ardennen, maar echt zware kuitenbijters vind je hier nog niet in terug. De rit van 90 kilometer is al een stuk pittiger, met enkele bekende en minder bekende hellingen in de Vlaamse Ardennen. Bij de rit van 145 kilometer kom je een deeltje in Henegouwen terecht, waar je kennis maakt met enkele stevige, maar oh zo mooie kuitenbijters. 

 

Steun de Stichting Alzheimer Onderzoek door uw tocht te laten sponsoren!

Lucien Van Impe is de Peter van de Stichting Alzheimer Onderzoek. Rij de Lucien Van Impe Classic en laat je sponsoren door familie en vrienden. Zet een actie op door de button hieronder aan te klikken. Als u meer dan € 300 sponsorgeld bij elkaar brengt, ontvangt u GRATIS het bollen wielershirt! Ook teams kunnen een actiepagina maken!

Klik hier om een actie op te zetten

 

Ook het Hartteam met o.a. Jef De Smedt en Ben Rottiers doet belangeloos mee met dit event. We kennen uiteraard allemaal Jef, pionier van de Vlaamse soap Familie en Ben als Pol uit F.C. De Kampioenen. Het team rijdt 60 kilometer en hoopt een mooi bedrag op te halen voor het onderzoek.

Steun hun parcours!

Zohra Aït-Fath, beter bekend als Zohra van het groepje 2 Fabiola en Rudy Van Snick, de eerste Belg op de Mount Everest fietsen ook mee! And last but not least: Fien Lammertyn, de West-Vlaamse mountainbikester die maar liefst 8.962 hoogtemeters bij elkaar fietste tijdens een ‘Everesting Challenge’ mogen we verwelkomen.

 

 

 

Voorinschrijvers betalen slechts 8 euro. U kunt dan ook direct het bollensportshirt voor € 20 of het bollen wielershirt voor € 50 bestellen. Deze kunt u dan op de dag zelf tijdens de inschrijving of na de tocht afhalen. Een deel van de opbrengst van de shirts gaat naar de Stichting Alzheimer Onderzoek die Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer financiert.

Klik hier om u in te schrijven

 

 

 

 

Waarom is uw actie van belang?

België telt 220.000 personen met dementie. De ziekte van Alzheimer is met 70% de meest voorkomende vorm van dementie. Elke minuut komt er een nieuwe Alzheimer patiënt bij. Indien we geen afdoend middel vinden om de ziekte van Alzheimer af te remmen zullen deze aantallen tegen 2030 verdubbelen en tegen 2050 zelfs verdrievoudigen…

Zet daarom zelf een actie op ten bate van de Stichting Alzheimer Onderzoek. Maak een pagina aan op ons platform en laat vrienden en familie automatisch storten. Iedereen die € 40 of meer stort, krijgt natuurlijk een fiscaal attest waardoor hij of zij tot 45% van de storting van de fiscus terugkrijgt!

Praktische info

 • Wanneer: zaterdag 18 juni
 • Start en aankomst Polyvalente zaal Schoolstraat 4 9260 Serskamp
 • Afstanden 30, 60, 90 en 145 kilometer
 • Prijs voorinschrijving € 8
 • Parking: Je kan parkeren in het dorp van Serskamp, makkelijker is wel om de parking te gebruiken van KVV Schelde. Het adres van deze parking is: Bruin kruis 1, 9260 Serskamp

Uren Inschrijving

145 km: 7u30 – 11u00
90 km: 7u30 – 11u00
60 km: 7u30 – 12u00
30 km: 7u30 – 12u00

Officiële sluiting finish om 18:00.

Wat kan je verwachten?

 • een gratis ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • een uitgebreide bevoorrading met o.a. Meli, bananen, Etixx sportdrank, …
 • Technische bijstand / pechverhelping
  fietshersteldienst aan start & finish
 • Bewegwijzerd parcours
 • Kleedkamers met douches
 • Gratis bewaakte fietsparking
 • Fotograaf aanwezig langs het parcours
 • Boterham met gehakt bij aankomst

Lees alles over de Lucien Van Impe Classic. Download de brochure

 

Lucien van Impe

Lucien van Impe was in 1976 de laatste Belgische winnaar van de Tour de France en had ook in 1977 kunnen winnen, ware het niet dat hij in bijzonder verdachte omstandigheden van de weg werd gereden door een auto van de tourorganisatie terwijl hij de Alpe d’Huez beklom. Lucien is de enige Tourwinnaar van na 1966 en voor 2010 die nooit is betrapt op doping of beschuldigd van het gebruik ervan. Hij is met zijn 8 eindoverwinningen in de bergklassementen van 2 van de 3 grote rondes de beste klimmer van zijn generatie en werd door climbbybike.com verkozen tot beste klimmer aller tijden.

 

 

Fundraisingpagina’s voor de Lucien van Impe Classic